14.kolo-KP POLABAN NYMBURK - S.S. OSTRÁ 1:0 (1:0)

10.11.2014 17:59

Série nadále pokračují. Fotbalisté nymburského Polabanu vyhráli už popáté za sebou, Ostrá naopak počtvrté v řadě prohrála. Vzájemný zápas, který sledovalo 350 diváků, vyhráli domácí fotbalisté. Ostrá vyšla v okresním derby krajského přeboru bodově i střelecky naprázdno.

Zápas byl hodně zajímavý, rozhodně se bylo na co koukat. Slušné výkony hráčů, nakonec i emoce, které k takovému utkání patří.

Běžela devadesátá první minuta, kdy rozhodčí Kubečka naposledy pískl do píšťalky. Ihned propukla obrovská radost domácích. Hosté se trousili do kabin se svěšenými hlavami. Rozhodně ale nezklamali a za svůj výkon se stydět nemusí. Prostě vyhrál šťastnější.

Jediný zápis do listiny střelců má na svědomí nymburský forvard Peterka, který se trefil hlavou po centru Svobody. V letošní sezoně je to pro něj už třináctý zásah.

I hosté měli několik slibných příležitostí, ale nebylo jim přáno. Většinou létaly jejich střely mimo tři tyče, nebo šly přímo na gólmana Malého.

„Tentokrát to nebylo moc dobré. Hlavně druhý poločas jsem si představoval jinak. Projevilo se to, co jsem čekal, že nám bude citelně chybět Grospič," uvedl po utkání trenér nymburského Polabanu Radek Kulhánek.

„Myslím si, že to bylo derby se vším všudy. Rozhodla jediná branka, kdy jsme nechali odcentrovat Svobodu a Peterka to tam dal. Řekl bych, že jsme si zasloužili alespoň jednou skórovat," řekl vedoucí hostujícího mužstva Josef Červinka. „Horší jsme nebyli."Branka: 15. Peterka. Rozhodčí: Kubečka – R. Myška, Mansour. ŽK: Kafka, Farkaš – P. Moudrý, Sedlák, Cabrnoch, Málek. Diváci: 350. Poločas: 1:0.

Polaban Nymburk: Malý – Kafka, Farkaš, Pečínka, Čemus – Daněk (63. Lukavec), Čejka – Nepovím (80. Volavka), Svoboda, Kořínek – Peterka.
Sport. sdružení Ostrá: Pokorný – T. Moudrý, Doseděl starší (88. Cabrnoch), Kouba, Sedlák – Málek – P. Moudrý, Dozorec, Sirový, Nedorost (79. Doseděl mladší) – Petlička.